Saturday, April 24, 2010

Me vs Info (XXIV)

FACEBOOK OFFICE IN MALAYSIA?


Rupa-rupanya Facebook akan bukak cawangan pejabatnya di Malaysia. Ini maklumat yang aku dapat dari website Budiey.


Rakyat Malaysia memang suka menghabiskan masa lapang mereka di facebook. Tak kira lah masa lapang ke, masa duk kerja kat ofis ke, atau duduk di stesen bas ke, memang ada yang curi masa untuk membuka laman Facebook.

Percaya atau tidak, dikatakan rakyat Malaysia menghabiskan 2 jam masa pejabat mereka semata-mata bersengkang mata di Facebook.

Dikatakan Malaysia juga adalah antara negara yang mempunyai akaun Facebook yang paling ramai. Ternyata orang Malaysia suka bersosial di alam maya, suka tulis status, buat apa hari tu, apa program harian dan macam-macam lagi lah.


Mungkin ada yang tahu dan mungkin ada yang tak tahu, Facebook telah membina pejabat mereka sendiri di Malaysia ini. Baru-baru ini, ada iklan di Facebook di mana syarikat laman sosial terbesar di dunia sekarang ni sedang mencari software engineer di Malaysia.

Dan kini, pejabat Facebook cawangan Malaysia sedang dalam pembinaan. Di mana tu? Ya, office Facebook terletak di Neo Damansara, Damansara Perdana, Petaling Jaya, Selangor, Malaysia.

Tengok pada rekaan seni bina bangunan ni memang unik dan elegan. Tak ubah macam bangunan di Singapura.

Facebook, welcome to Malaysia!

Nuffnang

Advertlets

Ping Busuk